“Persoonlijke aandacht en behandeling
     op maat staan centraal”

Massagetherapie

shiatsu

Een gezonde spier is soepel, kan ontspannen en doet geen pijn. Toch hebben de meeste mensen in hun lichaam wel een of meerdere spieren die de oorzaak zijn van wat ongemak: gespannenheid, stijfheid, bewegingsbeperking of pijn.

Vaak heeft dit te maken met een of andere vorm van overbelasting, Dit kan het gevolg van een eenmalige acute overbelasting zijn, zoals bij een plotseling verkeerde beweging, of een valpartij. Maar het kan ook een sluipend proces zijn, zoals bij een ongunstige werkhouding, herhaalde eenzijdige belasting of stress.

Dit betekent niet dat er meteen sprake is van een blessure, beschadiging of ontsteking, de spier is eigenlijk gewoon wat uit balans. En dat is precies waar de masseur mee aan de slag gaat. Vooral spierknopen krijgen daarbij aandacht, omdat ze vaak een bron van de klachten zijn.

Een massage kan er hierbij voor zorgen dat de spieren weer in hun normale doen komen. Klachten die misschien al jaren spelen, worden verlicht en kunnen verdwijnen als de spierknopen in de betreffende spieren worden behandeld.

Klachten waarvoor massagetherapie kan worden ingezet zijn onder andere:


Bekijk ook eens:

shiatsu therapie
voetmassage